Blogg

2015 – Året som gått

Januari
Januari 2015 svart
Efter en kall jul i Vigge töar det kring nyårsafton och blir isgata. Firar in det nya året med Niklas, Marie, Iréne och Kenneth. Micke P kommer förbi, och håller en snabb mini ”vallakurs” innan vi drar vidare mot Norge. Bilen strular längs vägen men tar mig till slut fram till Hamar och till Tora och Viggo där jag bor tillsammans med Camilla och Kerstin. Vår nya stjärna Sao gör debut i tävlingsspannet och vi vinner Hamar Hundekjørefestival. Ner till västkusten för att jobba en vecka, bussen hinner inte blir klar. Bestämmer mig för att fly regnet så packar in alla hundarna i lilla bilen och trotsar stormen Egon och drar upp till Vigge och får en fantastisk vecka med många slädturer. Åter ner mot västkusten och regnet för en veckas jobb + ett litet hundbyte. Våra fyra unghundar Winch, Gale, Mythra & Protus åker ner till Skåne och istället kommer Okki, Skrik, Foppa & Tuffs, från Charlotta & Patrik, till oss för att både jag och Johan skall kunna tävla på släde. Jag drar till Nornäs och köra Västras Vinterrace vilket visar sig bli årets fiasko för min del. Jobba några dagar, Johan kommer äntligen hem från sitt jobb precis innan vi drar till Ånnaboda och SM-veckan för att köra masstart. Johan gör sin tävlingsdebut på släde och kör till sig en 2a plats efter mig. Skyndar oss vidare till Orsa för att dagen därpå köra Polarhundsmästerskapet.

Februari
Februari 2015 svart
Johan debuterar i 2-spann på Polarhundsmästerskapet och kommer 2a. Jag får lite trassel ute på spåret dag två men lyckas hålla undan och vi vinner 4-spannsklassen. Åker vidare till Sundsvall och vi får några sköna dagar hemma i Vigge. Sedan bär det av norrut, ända till Kiruna för att köra SOCen, de Skandinaviska mästerskapen. Bor hos Gilbert och Linda och får en väldigt trevlig helg. Vi hinner med ett besök på de fantastiska ishotellet. Tyvärr har hälften av de 10 startande strukit sig och det blir stora glapp mellan starterna, spåren driver snabbt igen och de går inte att se var de går och blir massa trassel när de plumsar ut i djupsnön och försvinner. Vi lyckas ta oss runt och hålla undan bägge dagarna och vinner. Johan ligger på en 4e plats efter första dagen och lyckas köra upp sig och slutar på en 3e plats. Vi drar söder ut till Vigge några dagar, Elmer skadar sig och vi slänger oss i bilen och kör ner till vår veterinär i Lerum. Inga åtgärder görs utan det blir vila de 10 dagarna det är kvar tills vi skall stå på startlinjen nere i Österrike på VM. Planen var att Johan skulle följt med men han blir tvungen att åka på jobb men hans bror Patrik, har som tur möjlighet att följa med. Österrike är magiskt vacker med sin natur och banan är kanon. Banan kortas ner första dagen pga av värmen men hundarna går bra och vi ligger 4a av 34 startande efter första heatet. Andra dagen är det kallare och vi kör den tänkta banan, nu lyckas vi klättra ytterligare en placering och det blir sekundstrid inför det tredje och sista heatet. Pressen blir för stor och jag bryter ihop men lyckas samla mig innan start och vi gör ett riktigt bra sista heat och kör upp oss ytterligare en placering och kammar hem ett VM-SILVER!! Resan hemåt flyter på fint och vi åker via Lotta och Patrik för att hämta hem våra busar och flocken är komplett igen. Sao bryter ena framsporren, blir en tur till veterinären och det blir ofrivillig vila för honom.

Mars
Mars 2015 svart
”Valparna”, Winch, Gale & Mythra, fyller ett år 1 mars. Ilo lyckas rymma och käkar upp grannens ankor och jag jobbar lite mer, blir ett kort avbrott och jag åker upp några dagar till Sundsvall och blir uppmärksammad på Stora torget i Sundsvall tillsammans med Marie (som tog VM-brons i 6-spann i Österrike) samt Charlotte Kalla och Johan Olsson, för deras skidframgångar. I samband med detta kommer P4 Västernorrland ut till Vigge och gör ett litet reportage och tittar när vi tränar. Åter tillbaka till västkusten för att jobba några dagar, Johan kommer hem och vi åker norrut igen för att köra SM i Norråker. Passar på att köra unghundarna och de går kanon. Johan kör skidor med Himla men tyvärr är de endast två i klassen men de gör ett fint lopp och vinner. Saos tass är fortfarande inte bra så han får stå över, istället hoppar tant Myran in och hon avslutar en lång och fin tävlingskarriär med ett SM-guld samt vinst i Rasmästerskapet. Detta resulterar även med en vinst i den totala SH-cupen i Sp4. Royal Canin är på plats och vi får kontakt med Mia vilket senare leder till vår första samarbetspartner. Åker på en dunderförkylning och får stå över Skånedraget, vårens första barmarkstävling, men åker ner en dag för att gå på SPHK Södras årsmöte och Liam ställer upp i barnklassen med Myran som springer på glatt.

April
April 2015 svart
Johan blir tvungen att åka ut och jobba så blir att jag åker ensam till Finland och firar påsk och min födelsedag hemma med familjen och vi får en skön vecka. Besöker min gamla skola och berättar om draghundsporten och ÅU gör ett reportage. På vägen tillbaka till västkusten lämnar jag av Ilo hos Linda i Jönköping, de skall tävla tillsammans på Hapimag Draget. Blir en tur till veterinären med Sao igen för att kolla upp hans tass lite noggrannare, den röntgas och ser ut som han haft en gammal skada på en tå. Han får medicin och fortsätter vila och blir bra. Johan kommer hem och jag fortsätter jobba. SDSFs årsstämma krockar med Vaggeryd i år så blir tvungen att välja, åker till Arlanda på stämman men arrangerar Vaggeryd och resten av Södras styrelse löser de på plats. Sedan bär det av vidare hem till Vigge där jag möter upp Johan och hundgårdsbygget fortsätter.

Maj
Maj 2015 svart
Börjar med en veckas jobb för mig på västkusten och även Johan åker iväg för att jobba. Lyckas klämma in en grymt bra föreläsning med Eva-Marie Wergård innan jag drar tillbaka upp till Stockholm, denna gång på SPHK Centralas styrelsemöte, blir en trevlig helg på Broby Gård. Tillbaka till västkusten för ytterligare en vecka jobb. Hämtar pallkragar i Jönköping och kör vidare till Stockholm återigen och nu för att delta på landslagsläger på Bosön med Team Sweden Barmark. Därifrån bär det vidare hem till Vigge där jag fortsätter med hundgårdsbygget. På resan ner stannar vi till i Bollnäs där SPHK Centralas årsmöte arrangeras i samband med Gävle-Dalas årliga utställning. Passar på att ställa några hundar, Sao gör en grym debut och blir både BIR och BIR-Bruks. Myran får ett VG och Doris ett good. Sao och Myran tilldelas SE(polar)Ch-titeln. Johan kommer hem och vi avslutar månande med motionsloppet Run with your dog i Borås som arrangeras för första gången.

Juni
Juni 2015 svart
Wårgårda Idrottshistoriska sällskap (både Johan och jag finns med på deras hemsida under fliken ”Mästare”) har bjudit in Birgitta Fernströms som berättar om sin historia med draghundar, intressant och trevligt. Johan bygger altan medan jag jobbar en vecka och det är såpass svalt att vi får till ett kortare dragpass. Himla och Elmer får även testa på att springa på Alingsås hundkapplöpningsbana vilket var uppskattat. En liten Hermann smakar på sin storasyster och Himla blir tvungen att gå med tratt. Vi åker hem till Vigge en vecka där byggandet fortsätter. Ner till västkusten för en veckas jobb, blir mycket pga semestertider och blir tvungen att hoppa seminariehelgen som som rasklubben för Siberian Husky arrangerar  sedan åker jag till Finland för att fira midsommar med min familj medan Johan återigen en gång blir tvungen att åka ut och jobba. Blir i alla fall fyra sköna dagar med nära och kära och sedan bär det av till Sundsvall igen för att bygga. Väl tillbaka på västkusten blir det vänstervarv för Sao igen, denna gång i Borås så på hemmaplan. Blir en väldigt trevlig och riktigt varm dag, dock går det inte alls lika bra då domaren inte är så förtjust i den arbetande typen och vi får nöja oss med ett very good.

Juli
Juli 2015 svart
Lugnt på hundfronten men full fart på jobbet, försöker jobba in så mycket jag bara hinner för att ha möjlighet att ta ledigt i höst/vinter som vanligt. Hundarna får följa med och får på de sättet lite mer egentid. Blir även simträning och promenad på löpbandet för att göra av med den värsta energin. Vrål-Åke aka ”Snyggve” flyttar hem till oss, en träningsvagn på 150kg. Johan kommer tillbaka från jobbet och vi åker till Tvååker för vänstervarv, blir ytterligare en väldigt trevlig och varm dag utanför ringen och i ringen går det aningen bättre, dock verkar inte denna domare heller så förtjust i våra arbetande hundar. Sao får ett slätt Excellent och ingen av de arbetande hundarna tilldelades CK. Jobbar en vecka och sedan blir det en två veckors välbehövlig ”semester” och det bär av norröver igen där vi fortsätter med hundgårdsbygget och får utsidan färdig. Myran börjar äntligen löpa och det blir flera lyckade parningar med Sao så nu är det bara att vänta. Johan åker till Kebnekaise och vandrar med ett killgäng och medan de passar jag på att åka ner till Ransäter och ställa Sao. Räckte inte riktigt hela vägen men ytterligare ett steg närmare, blev Excellent med R-Cert och R-CACIB. Matilda och Johan mister en av sina hundar och vi bestämmer oss för att, till en början, låna ut Ilo till dem.

Augusti
Augusti 2015 svart
Börjar med Kim och Clares fantastiska bröllop, de säger ja till varandra på en vacker strand i Norrland. Johan åker på jobb och jag ner tillbaka till västkusten för att jobba en vecka, lyckas klämma in flera extra pass och de blir rätt tufft. Höstträningen påbörjas och jag åker upp till Vigge. Funderar och planerar golv till hundhuset med pappa via skype, mamma ringer pappas mobil och vi pratar en stund men bestämmer att vi skypar mer följande kväll. Nästa kväll, den 11 Augusti, rasar hela min värld. När vi skall skypa är det bara pappa där, får veta att mamma lämnat oss och är borta. Hur kan livet vara så skört? En tillsynes helt fullt frisk människa som inte ens hunnit fylla 55!! Flyger till Finland kommande morgon, våra bästa grannar Marie och Niklas tar hand om hundarna medan Johan kommer hem från Skottland. Några dagar senare kommer även han med alla hundar, dagarna går men allt är så overkligt, känns som man lever i en mardröm och man väntar på att vakna upp och allt är som vanligt. Tränar hundarna några gånger men känns inte som någonting spelar någon roll längre. Skulle ha påbörjat en distanskurs i Tävlingspsykologi med Eva Marie men orken finns inte och får möjlighet att skjuter fram den. Den 28 Augusti tar vi ett sista farväl av min älskade mamma och återvänder efter mitt livs värsta veckor tillbaka till Sverige. Vi åker upp till Vigge och stannar där några dagar. Går jättebra med Ilo och han trivs hos Matilda och Johan och vi bestämmer oss för att han får flytta dit permanent. Jobbigt men en liten lättnad att bli av med orosmomentet kring grannarnas höns och ankor!

September
September 2015 svart
På vägen ner från Vigge åker vi via Stora Skuggan i Stockholm för att delta på andra upplagan av Run with your dog. Johan och Himla vinner herklassen och jag och Protus kommer femma bland damerna. Johan åker på kurs, jag jobbar. Han hinner hem några dagar och så åker han iväg för att jobba 3 veckor igen. Dagarna går och jag fixar en valplåda åt  Myran som börjar lägga på sig ordentligt. Tränar hundarna när orken och finns. Går på en Starta företag-dag. Pappa bestämmer sig för att komma och hälsa på på västkusten vilket är väldigt uppskattat. Vi får mycket gjort på stugan och tanken är att pappa skall följa med på tävling och få se mig tävla. Istället blir det att stanna hemma med Myran som bestämmer sig för att det är dags att valpa fredagen den 25e. Första valpen kommer ut på egenhand men sen är det stopp, blir akut kejsarsnitt där de lyckas rädd en liten krabat men tyvärr två dödfödda. En groggy Myran får vi med oss hem mitt i natten och två små killar, Onni & den lille svaga Toivo. Lägger mig i valplådan och vågar knappt lämna blicken på minstingen. Men han är en kämpe, överlever de första dygnet som är mest kritiskt. Pappa stannar några dagar extra för att hjälpa till med valparna och jag börjar en löpkurs. Det blir för mycket för mig på jobbet och blir sjukskriven i två veckor, beordras umgås med hundarna och göra det jag tycker om.

Oktober
Oktober 2015 svart
Känns inte som något spelar roll men kämpar vidare och tar mig upp ur sängen på morgnarna och tränar hundarna och myser med valparna som växer fint. Johans mamma passar valparna medan jag lyckas ta mig till Hällefors och genomför en endagarstävling, vinner 4-spannsklassen och ställer även upp med unghundarna Protus och Hermann i löpklassen men bryter ihop i bilen på vägen hem. Johan kommer hem från jobbet och jag åker ner till Ystad på en fönsterhantverkskurs medan han går på Royal Canins Sporting Dog Seminar på Svenska mässan. Helgen därpå är det barmarks-SM i Nybro och Johans mamma är gullig och kommer och passar valparna igen. Johan tävlar med Himla i canicross som i år är en väldigt konkurrenskraftig klass. De gör som vanligt bra ifrån sig och samarbetar bra ihop och slutar på en fin 5e plats. Jag ställer upp i 4-spann och försvarar vårt SM-guld. Deltar även med Protus i löpning där vi på något konstigt vis lyckas springa till oss ett SM-brons! Tillbaka på jobb några dagar för att sedan åka till Finland över helgen för urnnedläggning. Mia från Royal Canin kommer och hälsar på med sin dotter Johanna, de gör ett reportage om oss till deras Breeder Magazine . Mia passar även på att köra sin hund Ida och jag tar med Johanna på en tur. Johan åker på kurs och jag jobbar några pass. Min arbetskollega Per och familj kommer och hälsar på innan jag åker norröver till Vigge igen, första gången sedan valparna kom till världen.

November
November 2015 svart
Spenderar några välbehövliga dagar i Vigge, får inte mycket gjort men tränar hundarna och de går bra. Johan kommer hem och vi får en väldigt trevlig och lärorik dag på ambassadörsutbildningen hos Royal Canin där vi får sällskap av Maja och Lotta. Johan åker ut och jobba och det är tufft på mitt jobb men lyckas få hundträningen att flyta på. Den 16e kommer Ronja till världen och jag blir faster för andra gången. Mythra flyttar till Linda. Åker till Stockholm igen för att gå på SPHK Centralas styrelsemöte och får väldigt trevlig ressällskap på vägen upp av Jenny. Efter en i fullspäckad helg på Broby gård åker jag norröver och får ressällskap av Alf. Blir några lugna dagar i Vigge. Johan kommer hem från jobbet och jag åker ner tillbaka till västkusten. Mia kommer förbi i slutet av månaden och skall hänga med på ett pass men bromsarna slutar fungera på vår kick så hon får snopet vända, går inte riktigt alltid som på Strömsö!

December
December 2015 svart
Börjar månaden med ett par nattpass och mellan hundträningen lyckas vi även klämma in föreläsningen”Skillnaden som gör skillnad…är DU” med Kjell Enhager. Winch beter sig konstigt efter ett träningspass och vi åker till veterinären men allt var ok. Går en trälagningskurs på Nääs och fixar grannens ena fönsterbåge. Therese och Johan kommer och hälsar på och det blir en riktigt trevlig kväll med massa hundsnack och dagen därpå blir det dragträning för alla hundar i det vackra vädret. Jag åker till Finland för att fira jul med familjen, på vägen lämnar jag av Myran och valparna hos Linda som skall passa dem då de är för små för att resa. Johan åker på jobb några dagar senare. Jobbigt men samtidigt skönt att komma hem till pappa. Tränar hundarna och de jobbar på bra och trotts värmen blir det några rätt långa träningspass. Vi isolerar bussen och det blir riktigt bra. Blir en fin jul tillsammans med nära och kära och annandag jul är det dags att bege sig tillbaka till Sverige för att jobba årets sista dagar. Får till ett sista träningspass innan det bli isgata och för riskabelt för att träna. Nyåret firar Johan på jobb och jag hemma med hundarna.

Annonser

Säsongens första tävling inställd…

Första helgen 2013 körde jag min första slädtävling i Hamar på Hundekjørerfestival och sedan dess har vi åkt dit varje år och gjort säsongsdebut så det har blivit lite av en tradition. Tyvärr blir det inte så i år då vädergudarna har fått fnatt och man är tvungen att ställa in/flytta tävlingen på grund av snöbrist 😦
Så himla trist! Såg verkligen framemot att åka dit igen och få testa hundarna men det är tyvärr inte mycket man kan göra när inte vädret vill som vi. Hoppas att snön kommer snart, helst igår, och att de kan hittar ett nytt datum i Januari. Nästa tävling blir min 18e på släde och hoppas att den blir i Hamar! Och dessutom är Johan hemma så vi hade båda åkt men det blir i alla fall en sväng hem till Vigge och så till Lillholmsjö för att köra säsongens första träningspass på släde 😀
Nedan ett filmklipp från senaste tävlingen i Hamar och några bilder.

Hamar 2013 Anna-Carin
Hamar Hundekjørerfestival 2013, min första slädtävling Foto: Anna-Carin Lönn
Hamar 2014
Hamar Hundekjørerfestival 2014 tog vi oss upp på pallen 🙂
Hamar 2015 Øistein Sørensen
Hamar Hundekjørerfestival 2015 Foto: Øistein Sørensen

Julspektakel i Nagu

IMG_4859
En nöjd Elmer

Idag har vi varit på det årliga julspektaklet som arrangeras i Nagu. Hundarna följde med och de fick massor med uppmärksamhet och folk som ville klappa och fota dem 🙂

IMG_4877
Fanns ett stort utbud av godsaker
IMG_4896
Lokalproducerad saft & sylt
Litet mysigt fik i Kajutan
Litet mysigt fik i Kajutan
IMG_4903
Och mycket fint hantverk
IMG_4897
Fina skyltar
IMG_4872
Söta vantar
IMG_4879
Fina pannlappar
Ullgarn och fårskinn
Ullgarn och fårskinn
Protus och i bakgrunden spelar
Protus och i bakgrunden spelar Maja dragspel
IMG_4864
NFBK – Nagu frivilliga brandkår sålde korv
Gott var det och bra service! :) Anno höll Elmer & doris medan jag åt en korv
Gott var det och bra service! 🙂 Anno höll Elmer & doris medan jag åt en korv
Sjöräddningen var på plats
Sjöräddningen var på plats
De sålde lättskötta och rumsrena hundar ;)
De sålde lättskötta och rumsrena hundar 😉
IMG_4893
Torgförsäljning på gångbaban

Vi skulle egentligen bara upp en sväng och titta men träffade på så många gamla bekanta och fastnade med munne så vi blev kvar till slut. Och efter det tog vi vägen om hundrastgården så hundarna fick springa av sig ordentligt. Där träffade vi på Julia med sina tre hundar och hennes kompis 🙂

Fina Dandy i full fart
Fina Dandy i full fart
Vackra Dexter
IMG_4938
Söta Freya 🙂
Wilda följde med och tassade runt i hundgården
Wilda följde med och tassade runt i hundgården
IMG_4965
Skönt att få röra på benen
Full fart på Winch & Hermann
Full fart på Winch & Hermann
Lyckades få alla 9 hundar på foto när de spanade efter en katt :)
Lyckades få alla 9 hundar på ett foto när de spanade efter en katt 🙂

Hemma i Nagu

IMG_4321
8 nöjda hundar i den fina rasthagen i Nagu. Skönt att få springa av sig efter en lång färjeresa

Igår morse anlände vi till Åbo. En snabb rastning direkt vi kom av båten som vanligt och sen körde vi raka vägen hem till Nagu där vi tog en sväng förbi hundrastgården där hundarna fick springa av sig ordentligt efter båtresan.

IMG_4390
Hundarna har tagit sin plats på bergsklippan

Det var riktigt jobbigt att komma hem men ändå skönt att äntligen träffa pappa igen…Har med flit sett till att ha alldeles för mycket att göra de senaste månaderna för att man själv inte skall hinna med och tänka för mycket. Men här hinner livet ikapp och det är omöjligt att undvika verkligheten! Innan har det alltid varit glädjetårar när man kommit hem men nu är det tårar av sorg och bitterhet.

Pappa sa det rätt bra ”Att komma hit hem för dig känns väl ungefär som när du vann SM, det är roligt men ändå inte.” För precis så kände jag när vi vann, klart jag var stolt och glad men den där totala lyckan och glädjen är svår att känna när en så stor del av en ryckts ifrån en. Och precis som jag är väldigt glad över att träffa pappa igen men hur kan man vara riktigt glad när mamma saknas oss och det gör så j**** ont!

IMG_4408
Pappa isolerar hundbussen

Mamma har alltid sagt att jag och pappa jobbar bra ihop och det har hon helt rätt i, vi är ett bra team. Redan igår började vi med att ta ut hundburen från bussen och tog ner skivorna från väggarna för att kunna börja isolera. Idag har vi fortsatt med det och det går bra framåt. Så länge man håller sig sysselsatt går det bra men där mellan varven rinner floderna längs med kinderna.

IMG_4417
Vattenpaus nere vid Mattnäs stranden

Idag fick även hundarna sitt första träningspass här, blev en lite kortare runda på drygt 8km men vågade inte chansa och köra skogsvägen innan jag kollat så de inte fanns några träd över vägen. Gör inte om det misstaget efter att ha fastnat med ATVn bakom ett träd som fallit och med 8 spring-glada hundar framför…Men i morgon blir det förhoppningsvis en lite längre runda.

Trötta, nöjda hundar
Trötta och nöjda hundar efter en kort runda på drygt 8 km
IMG_4448
Varmt och skönt att förbereda hundarnas mat i mammas verkstad

Som vanligt har hundmat-serveringen flyttat in i mammas verkstad, så himla skönt att stå inne i värmen och fixa med det. Och hundarna har fått flytta in i stallet och får bo tillsammans med hästarna tills bussen är färdigisolerad och burarna är på plats igen. Men varken hästarna eller hundarna bryr sig nåt mer utan verkar trivas rätt så bra 🙂

IMG_4409
Vackra Wilda

Fick en ordentlig utskällning, som alltid, av Wilda när jag kom hem igår. Min vackra gamla tant❤

IMG_4369
Far och son❤

Brorsan och Rasmus kom förbi en sväng på dagen så hann umgås lite med gofisen och på eftermiddagen åkte vi och hälsade på dem och jag fick äntligen träffa nytillskottet. Vi hann även en sväng förbi min bästaste farmor innan det var dags att åka hem och rasta och mata hundarna.

Stolt farfar med lilltjejen
Stolt farfar med lilltjejen
IMG_4478
Första mötet med lillkotten!
IMG_4503
Gofisen Rasmus

Trevligt besök

IMG_4205
Nya bästa vänner

Igår kväll fick vi besök av Therese med familj. Blev en bit kvällsmat, hundmys och en massa hundsnack, vad annars liksom? 😉 Och puppisarna var överförtjusta i Lilla E❤
I morse blev det träning med 11 hundar. Min Johan körde ett 6-spann med Vrål-Åke, Gale – Himla i lead, Hermann – Protus i point och Sao – Winch i wheel. Jag körde ett 5-spann med ATVn, hade Doris – Elmer i lead och sedan 3 av Thereses och Johans hundar, Shadow i point, Max – Kirri i wheel och så följde även ”den andre” Johan med 🙂

IMG_6991
IMG_7007
Nöjda hundar, Elmer – Doris – Shadow – Kirri – Max
IMG_7011
Fantastisk morgon!

En väldigt fin start på dagen och för en gångs skull slapp man tugga lera 🙂 Alla 11 jobbade på riktigt bra och fokuserade framåt trotts och brydde sig inte ett dugg om varandra trotts att de var första gånge vi tränade ihop. Väldigt nyttigt för unghundarna och så roligt att se att de jobbar så bra. Tack för en väldigt trevlig kväll och sällskap på träningen! 🙂

Skön söndag

IMG_1571
Sao spanar ut mot horisonten

Igår fick Sao följa med mig på jobb, det sista passet på 10 dagar och idag var jag äntligen ledig!

IMG_1651
Inte lätt med dessa på fötterna

Blev en liten upptäcktsfärd för valparna i skogen idag vilket var väldigt uppskattat. Dock var det inte så lätt att gå när man hade dem i fötterna nästan hela tiden 🙂

Glad liten Onni
Glad liten Onni
IMG_1724
Och en glad liten Toivo
Så söta små rumpor i skogen
Så söta små rumpor i skogen
IMG_1817
En kort paus halvvägs

Hundträningen har äntligen kommit igång ordentligt efter SM. Vi har nu ökat sträckan och kör strax över 12 km. Idag kändes hundarna riktigt pigga och vi hade en riktigt skön och harmonisk tur 🙂

Till vattning före träning får hundarna 1/2 dl RC Marathon och så blandar vi i även lite RC Recovery
Till vattning före träning får hundarna 1/2 dl RC Marathon och så blandar vi i även lite RC Recovery
IMG_1846
Royal Canin Marathon 5000

Till senaste foderleveransen beställde vi hem en säck av Royal Canin Marathon 5000, högenergifoder. Hade inte direkt någon tanke att använda det dagligen då det är ett väldigt fettrikt extremfoder men ville ändå testa så man vet vad det är. Det luktar grymt gott och idag kunde jag inte motstå utan måste smaka en liten bit 😉 Ja, så gott luktar det verkligen! Smakade väl kanske inte så gott som det luktar men jag förstår verkligen att hundarna älskar de. De är som små kuddar med gottigt innehåll. Numer ger vi hundarna detta inför varje träningspass blandat med lite recovery och det slinker ner snabbare än snabbast hos alla våra busar 🙂

Vårt paradis❤
Vårt paradis❤

Nu väntar 5 dagars jobb och sen bär det äntligen av norröver! Som jag längtar!!

 

 

Ambassadörsutbildning med Royal Canin

Igår var vi på ambassadörsutbildning hos Royal Canin, en lärorik dag som bjöd på massa matnyttig! 😉1
2

 

På programmet fanns bl.a.
– Royal Canins unika näringsfilosofi
– Grundläggande näringslära
– Vilken information ger innehållsförteckningen?
– Varför så många foder? Fyller de någon funktion?
– Sanningen om spannmål och färskfoder
– Produktsäkerhet
3 Det är svårt att återberätta allt vi gick igenom men vi slog iallafall hål på många påståenden och myter.4 Vi satte inte bara och lyssnade utan diskuterade även en del frågor sinsemellan vilket var intressant.
5   6 7 8Spannmål är ett väldigt hett ämne och det cirkulerar många diskussioner om det på sociala medier. Personligen har jag tröttnat på dessa diskussioner, man hör så många som vill ha ett spannmålsfritt foder men när man frågar varför så kan de flesta inte riktigt svara på den frågan, inte med ett vettigt svar iaf som skulle få mig intresserad av de. Så detta var riktigt intressant och kul att man varit inne på rätt spår när man gått mot den stora spannmålsfria strömmen. Ni kan läsa mer här Spannmål i fodret – utfyllnad eller nytta? IMG_0808Detta är bara en bråkdel av det vi gick igenom igår. Enda negativa var att det gick så fort, jag som brukar sitta och nicka till på så gott som alla föreläsningar och utbildningar höll mig klarvaken hela dagen, och DET är ett väldigt bra betyg 😉 Ett STOORT tack till Naana, Mia, Jenni och Åsa för en väldigt intressant dag! Och till alla ambassadörer, trevligt att träffa er! Speciellt kul att Maja och Lotta också var där, länge sedan man träffat dem men nu dröjer inte så länge tills nästa gång för snart drar snötävlingarna igång igen! 😀

Lycka❤

Sent igår kväll/natt kröp graderna äntligen ner såpass mycket att vi kunde köra en kortare sväng. Hundarna gick helt bananas när selarna kom fram och var väldigt nöjda över att få göra av med lite extra energi 😀
Nu håller vi tummarna för att vädret fortsätter vara svalt på kvällarna/morgnarna så vi kan komma igång ordentligt med höstträningen.

IMG_4922IMG_4921IMG_4910IMG_4920 IMG_4884 IMG_4890
Whatever you decide to do make sure it makes you happy!